Het Maashuis, voor kinderen en jongeren met autisme

Het Maashuis is een centrum voor kinderen en jongeren met ASS (Autisme Spectrum Stoornis) tot en met 23 jaar. Wij begeleiden, coachen en adviseren kinderen, jongeren, jongvolwassenen, ouders, scholen en organisaties. Door het samen te doen, kom je tot één plan. Wij weten hoe we kinderen en jongeren met autisme kunnen helpen een volwaardige plek in de samenleving te geven.


WAT BIEDT HET MAASHUIS

Het Maashuis biedt laagdrempelig, praktisch en oplossingsgericht wat voor jouw kind helpend is om het dagelijks leven beter aan te kunnen, wat zijn je kwaliteiten en valkuilen. Bij ons staat het opheffen van belemmeringen die het kind of de jongere kan ervaren als gevolg van autisme centraal. 

  • begeleiding onder schooltijd als (volledige) deelname op school tijdelijk niet mogelijk is
  • begeleiding na school
  • begeleiding bij schoolwerk (executieve functies)
  • individuele begeleiding
  • activiteiten en trainingen
  • rust, veiligheid, overzicht en duidelijkheid
  • kleinschaligheid 
Het Maashuis beschikt over een afgesloten, veilige tuin waar tal van activiteiten plaats kunnen vinden.


VISIE VAN HET MAASHUIS

Ieder mens, ook als er sprake is van autisme, heeft recht op een zodanige woon-, leef-, werk- en leeromgeving waarin hij zich prettig en veilig voelt en mogelijkheden krijgt zich te ontplooien als volwaardig deelnemer aan de maatschappij.

Voordat de diagnose autisme gesteld wordt, is er vaak een periode van onzekerheid en onduidelijkheid aan vooraf gegaan. Er is vaak opluchting bij ouders als datgene wat er aan de hand is een naam heeft gekregen. maar dan begint het eigenlijk pas, hoe nu verder.....

 

Het Maashuis is samenwerkingspartner binnen het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG)

  

Het Maashuis


Autismevriendelijke gemeente

Apeldoorn is de meest autismevriendelijke gemeente van Nederland! Dit blijkt uit onderzoek van het Nederlands Autisme Register (NAR) dat al 10 jaar onderzoek doet naar autisme. Wethouder Anja Prins van de gemeente Apeldoorn heeft 11 april jl. hiervoor de award in ontvangst genomen. Hierbij was een mooie groep mensen uit Apeldoorn aanwezig; mensen met autisme, naasten en professionals.Ouders beoordelen ons met een 8.8 !Prikkelarm borrelen

Iedere laatste donderdag van de maand kun je bij StationRoyaal in Apeldoorn laagdrempelig en prikkelarm borrelen. Vind je uitgaan lastig, ben je op zoek naar contact en gezelschap? UIT1830 is er voor alle jongeren tussen de 18 en 30 jaar die om welke reden ook gewoon wat willen drinken in de stad, maar voor wie dit niet zo vanzelfsprekend is. 

https://stationroyaal.nl


Bijeenkomsten en webinars

Op de website van Balans vind je informatie over diverse interessante bijeenkomsten en webinars. 

Tickets zijn te bestellen via:

http://www.balansdigitaal.nl/agenda


Online wegwijzers voor autisme

De website http://www.autismeapeldoorn.nl  biedt een actueel overzicht van diensten, aanbod en activiteiten in Apeldoorn en omgeving. Er is onder meer informatie te vinden over wonen, begeleiding, vrije tijd, belangenverenigingen, onderwijs, werk en dagbesteding.

Ook op de website van het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG) vind je een overzicht van meer dan 140 organisaties die zich aangesloten hebben, waaronder ervaringsdeskundigen, belangenverenigingen, onderwijs, MEE, GGZ, CJG, welzijnswerk, arbeid, ambulante begeleiding, vrije tijd en sport.

http://www.autismegelderland.nl


IJzerweg 53, 7335 DH Apeldoorn, Telefoon 055 - 301 42 28, info@maashuis.nl